WOLKOM | AGINDA | PELOTE | JEUGD | FOTO'S | KONTAKT | STIPERS                BANGMA PARTIJ | FROULJU'S PC


FROULJUS PC

KNKB Dames haadklasse

Woansdei 25 augustus 

Keatsen start 10:00 oere

 

yntree: € 15,00 (exclusief administraasjekosten)

 

Allinnich tagong mei online tagongskaarten 

en in vaccinatie- of negatief testbewijs

 

Online kaartferkeap fanôf sneon 14 augustus 19:00 oere

 

Veelgestelde vragen  

We krijgen veel vragen over de coronamaatregelen rondom de Frouljus PC. Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen en antwoorden. Voor meer informatie bezoek ook: www.coronacheck.nl 

Komt u er niet uit omdat het teveel informatie is of omdat u digitaal minder onderlegd bent? Vraag een familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw om u te helpen met onderstaande stappen.

 

Wat heb ik nodig voor ik het FPC terrein mag betreden?

1. Een geldig identiteitsbewijs

2. Een QR-code die bewijst dat u volledig gevaccineerd bent òf een bewijs van een negatieve testuitslag van ten hoogste 24 uren oud op het moment, dat u het terrein betreedt òf een herstelbewijs (dat bewijst dat u corona had in de afgelopen zes maanden en inmiddels bent hersteld).

3. Een digitaal of geprint entreebewijs voor de FPC.

 

Ik heb een (geel) vaccinatieboekje. Geldt dat ook als vaccinatiebewijs?

Nee, dat is niet voldoende en u krijgt er geen toegang mee tot het FPC-terrein. Dat geldt ook voor het vaccinatiebewijs dat u bij uw vaccinatie meekrijgt van de GGD. Nogmaals, u krijgt alleen toegang met:

1. Een QR-code die bewijst dat u volledig gevaccineerd bent

2. een negatieve testuitslag van ten hoogste 24 uren oud

3. Een corona-herstelbewijs

4. Een digitaal of geprint entreebewijs voor de FPC

5. Een geldig identiteitsbewijs

 

Ik ben gevaccineerd. Hoe krijg ik mijn QR-code?

Bezoekers die gevaccineerd zijn, kunnen een digitaal vaccinatiebewijs tonen via de CoronaCheck-app op de smartphone. Deze is te downloaden is via de verschillende app stores. Met de app kan een QR-code aangemaakt worden, welke bij de controle gescand wordt. Bezoekers die niet beschikken over een smartphone, kunnen hun vaccinatiebewijs thuis printen via de website www.coronacheck.nl. Voor het maken van de QR-code is uw DigiD nodig.

 

Werkt de Corona Check App ook zonder internetverbinding?

Nee. Uw telefoon moet aangesloten zijn op een wifi-netwerk of een mobiel netwerk. Dat betekent, simpel gezegd, dat als u geen toegang heeft tot internet, u ook geen toegang heeft tot de Corona Check App.

 

Is het verstandig om dan thuis een screenshot te maken?

De overheid raadt dit af, omdat niet alle apparatuur in staat is deze screenshot uit te lezen. Heeft u geen mobiel internet, dan is het verstandig de QR-code te printen.

 

Ik heb geen DigiD of ik ben mijn DigiD kwijt. Wat moet ik doen?

Het aanvragen van een (nieuwe) DigiD kost tijd. Het is maar zeer de vraag of u alle benodigde stappen voor 25  augustus kunt doorlopen. Wij adviseren u, hoe vervelend ook, om een test-afspraak in de te plannen.

 

Hoe maak ik een test-afspraak?

U kunt een test-afspraak maken via de website www.testenvoortoegang.org . Daarop staan overigens ook veel vragen beantwoord. U kunt aangeven wat voor soort evenement u wilt bezoeken (een sportevenement) en dan een afspraak inplannen op een locatie bij u in de buurt.

 

Wanneer maak ik een afspraak?

Doe dat ruim op tijd, omdat er meer mensen zijn die zich op dezelfde dag willen laten testen.

 

Wanneer plan ik mijn test in?

Dat hangt een beetje af van het tijdstip waarop u woensdag 25 augustus het terrein betreedt. Uw testuitslag mag dan niet ouder zijn dan 24 uren. Wilt u aanwezig zijn bij de eerste omloop (begintijd: 10:00 uur), dan moet u test ná dinsdag 24 augustus om 10:00 zijn afgenomen.

 

Ik heb problemen met de site www.testenvoortoegang.org . Wat kan ik doen?

De site heeft een helpdesk die op maandag tot en met donderdag en op zondag tot 20:00 uur telefonisch bereikbaar is en op vrijdag en zaterdag tot 22:30 uur. Het telefoonnummer is 088 777 08 09.

 

Wat als uit de test blijkt dat ik geen corona heb?

Dan kunt u uw testresultaten invoeren in de Corona Check App. Het is ook mogelijk de testuitslag via de website www.testenvoortoegang.org  via de mail te laten versturen. U kunt dit bewijs thuis printen.

 

Wat als uit de test blijkt dat ik met corona besmet ben?

Het spreekt voor zich, dat u dan geen toegang krijgt tot de Frouljus PC

 

Ik ben wel gevaccineerd, bijvoorbeeld door de huisarts, maar mijn gegevens zijn niet bij het RIVM bekend. Wat moet ik doen?

In sommige gevallen geven huisartsen deze gegevens niet of te laat door. U kunt dan geen QR-code aanvragen die bewijst dat u gevaccineerd bent. U zult dan een test moeten laten afnemen op de wijze, zoals hierboven beschreven.

 

Voor wie gelden deze regels? 

Kinderen vanaf dertien jaar moeten voldoen aan (een van) deze voorwaarden. Kinderen jonger dan dertien moeten wel een identiteitskaart meenemen, maar hebben geen vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag nodig.

 

(tekst Freule, aangepast 14 augustus 2021, wijzigingen en typefouten voorbehouden)

 

 


 #@nijekriich