WOLKOM | AGINDA | PELOTE | JEUGD | FOTO'S | KONTAKT | STIPERS                BANGMA PARTIJ | FROULJU'S PC


FROULJUS PC: Hjir fine jo hjoed aktueel nijs oer de 41ste Frouljus PC

 


Frouljus PC 2017

Welkom op het kaatsveld in Weidum of online via internet !

18.10 uur

We zijn gestart met de finale !

Deze wordt verkaatst tussen partuur 12, Marije van der Meer, Klasine Huistra en Annelien Broersma en partuur 2, Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnja.

Het partuur van Marije van der Meer heeft de finale bereikt via staand lot na een overwinning op het partuur van Jildou Sweering: 2-5 / 6-6.

Het partuur van Louise Krol kon eenvoudig winnen van het partuur van Anna-Brecht Bruinsma: 5-0/6-0.

16.30 uur

Ondertussen zijn er weer mooie partijen verkaatst.

Laatse partijen in de eerste omloop hebben een overwinning opgeleverd voor de parturen van Jildou Sweering en Marije van der Meer.

Jildou Sweering (partuur 10) won éénvoudig van partuur 9, Jeanette Jansen; 0-5 / 2-6

Het partuur van Sietske Okkema (11) was niet opgewassen tegen het partuur van Jildou Sweering 3-5 / 6-6.

De eerste partij in de tweede omloop heeft een behoorlijke verrassing opgeleverd; de topfavorieten van partuur 3 (Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra) kwamen niet in hun rol en verloren met 5-4 / 6-0 van partuur 2; Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnja.

Intussen zijn gestart met hun tweede partij:

5 Anna -Brecht Bruinsma tegen 8 Elly Hofman

en 10 Jildou Sweering tegen 12 Marije van der Meer.

 

14.20 uur

Hier wordt momenteel topreclame gemaakt voor het  Friese dameskaatsen !

Na een spannende partij won het partuur van Elly Hofman cs. met 5-4 6-2 van Tineke Dijkstra.

De partij tussen Ilse Tuinenga en Anne Monfils is in een climax geïndigd, waarbij Ilse Tuinenga letterlijk aan het langste eind trok; zij retourneerde de door haarzelf opgeslagen bal tot voor de kaats.

Intussen zijn wer gestart met de laatste partijen uit de eerste omloop;

partuur 9, Jeanette Jansma, Sigrid de Jong en Marije Hellinga tegen partuur 10 Jildou Sweering, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra.

En partuur 11, Sietske Okkema, Marije Hiemstra en Nynke Sinnema tegen partuur 12, Marije van der Meer, Klasine Huistra en Annelien Broersma.

Tweede omloop tot nog toe;

2. Louise Krol cs. - 3. Ilse Tuinenga cs.

5. Anne-Brecht Bruinsma - 8. Elly Hofman cs. 

 

12.30 uur

De parturen 3 tegen 4 en 7 tegen 8 zijn gestart met hun wedstrijd.

Partuur 3; Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra - partuur 4; Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marit Zeinstra.

Partuur 7; Tineke Dijkstra, Hermine Sytema en Jeske de Boer - partuur 8; Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum.

12.25 uur

Na een zeer spannende strijd over en weer zijn beide partijen met 5-5 6-6 geëindigd ! Het publiek wat in grote getale al op het veld aanwezig is heeft kunnen genieten van een prachtige strijd in beide perken.

Partuur 1: Joukje Kuperus cs. moest helaas aan het kortste eind trekken. Na een voordurende licht achterstand trok het partuur van Louise Krol aan het langste eind.

Partuur 5: Anne-Brecht Bruinsma cs. won na een verbeten strijd van partuur 6: Nicole Hempenius cs.

 

11.00 uur

De parturen 1, 2, 5 en 6 worden voorgesteld aan het aanwezige publiek en openen daarme de wedstrijden op de Frouljus PC.

Partuur 1: Joukje Kuperus, Maaike Osinga en Iris van der Veen tegen partuur 2: Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnja.

Partuur 5: Anne Brecht Bruinsma, Mariska Hoogland en Melissa Rianne Hiemstra tegen partuur 6: Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma.  

Partuur 3 en 4 (Ilse Tuinenga cs. en Anne Monfils cs.) starten hierna in verband met de huldiging.

10.45 uur

Jan Suierveld is iets voor elf uur gestart met de tradionele toespraak, waarna de winnaars met een cabrio het veld opgereden werden. Ilse Tuininga heeft de koninginneprijs ingeleverd, waarom vandaag weer gestreden wordt.


 

#frouljuspc